Usuń konto w Umovi
Zaloguj się, otwórz Konto, a następnie wybierz Usuń konto w ustawieniach profilu. Przed potwierdzeniem Umovi pokaże wpływ usunięcia na przyszłe rezerwacje.
Otwórz ustawienia kontaNie możesz się zalogować?
Wyślij prośbę o usunięcie na adres kontaktu do spraw prywatności z adresu e-mail przypisanego do konta. Przed usunięciem danych zweryfikujemy prośbę.
privacy@umovi.appJak poprosić o usunięcie
- Zaloguj się na swoje konto klienta Umovi.
- Otwórz Konto i przejdź do ustawień profilu.
- Wybierz Usuń konto, sprawdź informację o przyszłych rezerwacjach i potwierdź usunięcie.
Dane usuwane lub anonimizowane
Konto, aktywne sesje i dostęp do konta zostaną usunięte.
Dane osobowe i profile klienta w odwiedzanych miejscach zostaną usunięte albo nieodwracalnie zanonimizowane. Historia konta nie wróci po ponownej rejestracji.
Dane, które mogą pozostać
Przyszłe rezerwacje pozostaną aktywne bez profilu klienta, aby zamówiona usługa mogła zostać wykonana. Nie będziesz już otrzymywać przypomnień ani informacji o zmianach i nie połączysz ich później z nowym kontem.
Ograniczone dane mogą zostać zachowane, jeśli wymagają tego przepisy, obowiązki bezpieczeństwa albo ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń. Szczegóły opisuje Polityka prywatności.